Chord Electronics

Chord Electronics är nog främst kända för sin avancerade egenutvecklade DAC- och digitalteknik, men allt började med att John Franks som arbetade med att utveckla avancerade nätdelar för stridsflygplan, bestämde sig för att använda sitt nätdelskunnande till att konstruera förstärkare, först för användning i större inspelningstudios. Men ganska snart så gled verksamheten mer och mer över till att koncentrera sig på exklusiv hifi när han 1989 startade upp Chord Electronics.

Efter några år anslöt sig digitalljudspionjären Rob Watts som bland annat var hjärnan bakom ett av de första extrema digitalljudsföretagen, DPA, som väckte en hel del uppmärksamhet i slutet av 80-talet och på 90-talet, med sina exklusiva och banbrytande konstruktioner.

Med Rob Watts banbrytande helt FPGA-baserade teknik utvecklade man en helt ny typ av DACar inklusive Chord Hugo och resten är hifi-historia.

Idag erbjuder man ett brett hifi-sortiment med den prisbelönta referens-DACen DAVE på toppen tillsammans med företagets matchande Ultima-förstärkeri. Ur den tekniken har tagit fram ett helt program med spännande digitala lösningar olika behov och situationer.

I andra änden av sortimentet har man DACar för portabelt bruk, följt av DACar som passar skrivbordsmiljön på kontoret eller arbetsrummet, till olika nivåer av stationära digitala lösningar för musiklyssning i favoritsoffan.

Chord Electronics starka ställning på DAC-marknaden beror på att man istället för att förlita sig på standard-DAC-chip och andra halvfabrikat, använder sig av sin egenutvecklade FPGA-DAC-teknik och andra Chord-utvecklade tekniker för ökad precision i omvandlingen av digitala signaler i alla dess former till musik.

Som komplement till sina mångsidiga och spännande DACar har man en rad olika produkter som till exempel streamers, scalers, RIAA-steg och förstås sina kraftfulla förstärkare som kompletterar de avancerade DACarna så att de passa in i de flesta situationer.

Allt utvecklat och tillverkat Chord Electronics underbara gamla pumphusbyggnad i vackra Kent, Englands sydostligaste landskap.

Välkommen in på provlyssning med högtalare eller hörlurar hos din lokala Chord Electronics-handlare.