Våra fabrikat

Vi distribuerar följande fabrikat via handlare över hela landet:

Chord Electronics
Chord Electronics är världsberömda för sina marknadsledande DACar och hörlursförstärkare i premiumklassen. Men allt började med att grundaren John Franks förstärkare uppmärksammades av BBC och några av Londons mest berömda inspelningsstudios, bland annat en som ligger vid världens antagligen mest berömda övergångsställe.

Förstärkarna används där än idag, men Chord Electronics gick vidare och började bygga stora lyxiga förstärkare för hemmabruk, eftersom marknaden för förstärkare till stora världsberömda studios var minst sagt begränsad…

Efter några år anslöt sig digitalljudspionjären Rob Watts som bland annat var hjärnan bakom ett av de första extrema digitalljudsföretagen, DPA, som väckte en hel del uppmärksamhet i slutet av 80-talet och på 90-talet, med sina exklusiva och banbrytande konstruktioner.

Med Rob Watts banbrytande helt FPGA-baserade teknik utvecklade man en helt ny typ av DACar, inklusive Chord Hugo, och resten är hifi-historia.

Meridian
Det är ingen slump att just Meridian tillverkar de lyxigaste och mest avancerade aktiva inbyggnadssystemen för musik och hembio. Sedan starten den 7/7 77 har man uppfunnit teknik och avancerade produkter som inte tidigare har funnits. Man började med att ta fram den första aktiva högtalaren för hemmabruk. Man tillverkade några år senare den första exklusiva CD-spelaren, innan man året senare var först med att dela upp CD-drive och DAC i två lådor, och därmed uppfann hifi-DACen. Nästa innovation den digitala högtalaren som så småningom ledde till en av Meridians största innovationer DSP-högtalaren.

Meridans DSP-högtalarteknik gör att man idag kan tillverka inbyggnadshögtalare som presterar som fristående lyxiga högtalarsystem, fast man inte behöver se dem.

Om det är diskret lyxigt ljud i ett eller många rum man vill ha så kan våra svenska Meridian-installatörer installera det.

Michell Engineering
Berömda underbart futuristiskt formgivna skivspelare som tillverkas för hand hos J A Michell Engineering strax utanför London. John Michells första berömda skapelse var inte en skivspelare utan modellen av rymdskeppet Discovery till Stanley Kubricks film 2001: A Space Odyssey. I sin verkstad tillverkade han också skivspelaren Transcriptor Hydralic Reference Turntable som Stanley Kubrik gjorde berömd i filmen A Clockwork Orange.

Vi är också distributionspartner för delar av vårt moderbolag Instereos sortiment:

Mu-so by Naim
Prisbelönta Mu-so från Naim imponerar på de flesta med både sitt ljud och sin oslagbara kvalitetskänsla. Audio7 hjälper till med distributionen så att de når ännu fler.

Performance Series från The Chord Company
Storbritanniens ledande tillverkare av hifi-kablar har en enorm bredd i sitt sortiment från instegsmodeller fullmatade med Chord-teknik till fullständigt kompromisslösa modeller när budgeten inte har något tak.

Audio7 hjälper till med distributionen av de två instegsserierna Clearway och C-serien som man samlat under namnet Performance Series.

Clearway-modellerna byggs för hand av Chords duktiga tekniker i den egna fabriken i Salisbury. C-modellerna är enklare att bygga och byggs därför av underleverantörer i Asien.

Men alla modeller är konstruerade av Chord i Salisbury och innehåller i många fall helt unik Chord-teknik som till exempel deras bredbandsskärmning och deras ARAY-teknik.