Så här fungerar en Melco Digital Music Library-produkt tillsammans med en streamer

En Melco Music Library har två nätverksportar på baksidan. Den ena är en höghastighetsport som du kopplar till ditt internetanslutna nätverk och den andra porten är en låghastighetsport man kopplar till sin streamer. Via den porten går ingen annan nätverkstrafik än det som streamern behöver. Den låga datahastigheten, den precisa klockningen av signalen och den begränsade mängden trafik i kombination att störnivån är ovanligt låg i nätverksporten, gör att mindre störningar når fram till streamern jämfört mot om man kopplar streamern på ett vanligt hemnätverk med kabel eller trådlöst.

Istället för att använda höghastighetsprocessorer gjorda för dator- eller NAS-bruk, så använder Melco långsammare och lågstörande RISC-processorer med Melco-utvecklad programvara som inte kör några andra processer än just de som Melco:n behöver köra. Det ger ett minimum av störningar samtidigt som alla temperaturer kan hållas låga så man slipper använda störande fläktar för att säkerställa stabil drift och säker arbetstemperatur.


Istället för att använda standarddiskar som körs med programvara som optimerar diskarnas funktion för högsta möjliga skriv- och läshastighet, så använder Melco istället speciella lagringsenheter som kör Melco-programvara som är optimerad för att generera så lite störningar som möjligt. Att använda vanliga standardhårddiskar eller standard-SSD-minnen är därför inte ett alternativ för Melco.
Melco använder förstås inte standardmoderkort i sina apparater utan konstruerar och bygger alla kretskort själva i sin fabrik i Japan så att man undviker att bygga in onödiga störkällor. Nätdelarna är förstås också optimerade för generera så lite störningar som möjligt.

Det kostar förstås mer att bygga på det här sättet. Därför kostar Melco mer än vanlig IT-utrustning. Men en riktigt bra musikanläggning kostar också betydligt mer än IT-handelns Bluetooth-högtalare. En del uppskattar och unnar sig riktigt bra musikanläggningar och det är för er som Melco har tagit fram sina produkter. Så om du har eller funderar på att köpa en högklassig anläggning, så är det nog en god idé att kontakta en Melco-handlare för en demonstration. Vi hoppas att du uppskattar vad du hör!